Mitt 40-årsfirande till förmån för Pikilily

Om en månad fyller jag 40 och jag planerar ett annorlunda födelsedagsfirande. Planen är att lämna de trettio genom att helt enkelt springa in i fyrtioårsåldern – och samtidigt samla in pengar till välgörenhet. I stället för presenter och födelsedagskort önskar jag mej donationer till förmån för Claire Elsdons projekt Pikilily i Tanzania. Claire är en vän från WIMA GB som nu är bosatt i Mwanza i Tanzania. Hon arbetar för att bygga upp en motorcykelverkstad med syfte att utbilda och anställa lokala arbetslösa kvinnor som mekaniker. Claire vet vad hon pratar om – 2012 reste hon genom Afrika, på motorcykel naturligtvis, och såg med egna ögon på kunskap gällande motorcykelunderhåll. En motorcykel som inte underhålls korrekt riskerar inte bra att gå sönder utan kan bli direkt trafikfarlig. Hon ville göra något åt det och samtidigt stödja det lokala samhället genom att skapa arbetstillfällen. För mer information se Pikililys egen hemsida och Claires hemsida.

Claire är crowdfunding för att finansiera kostnaderna för att bygga och utrusta verkstaden. Hon planerar att ha fyra arbetsplatser i verkstaden och om mitt födelsedagslopp kunde hjälpa henne att finansiera en utav dessa skulle det verkligen göra min (födelse-) dag! 🙂

Varje arbetsplats behöver:

 • momentnyckelsett (stora och små) – £50
 • mikrometer (mätverktyg) – £20
 • vippindikator – £20
 • hydrauliskt bromsluftnings kitt – £30
 • domkraft – £20
 • blocknyckelsett – £20
 • hyllsnyckelsett- £50
 • kedjebrytare – £10
 • hyllenheter för förvaring av olja, reservdelar och däck – £30
 • oljetråg och tratt – £10
 • bladmått – £10
 • tång – £10
 • skruvmejselsett – £10
 • gummi hammare – £8
 • skruvstäd – £25

Därutöver behöver Pikilily följande som kommer att delas mellan arbetsplatserna:

 • två multimeter – £20 (x2)
 • en kompressor med däcktrycks tillbehör – £150
 • en hydraulisk bänk – £350

Så vad är tanken med det hela? Jo, som del i mitt födelsedagsfirande kommer jag att springa Eastbourne 10k vid Beachy Head i södra England. Även om sträckan är blygsam i jämförelse med vad jag har gjort tidigare så är bansträckningen desto mer utmanande: det är 1 mil i kuperad teräng, men med fantastiska vyer över kusten. Jag siktar inte på ett personbästa i tid utan jag vill njuta av löpningen och atmosfären samtidigt som jag närmar mej de 40 med stormsteg. Så om du tänkt skicka mej ett kort, bjuda på en drink eller ge mej en present för att markera mitt åldrande så ber jag dej istället låta de pengarna gå till Pikilily. Och om du inte hade tänkt ge mej något alls fast tycker Pikilily är ett fantastiskt projekt så är du också välkommen att donera. Du kan ge pengarna till mej direkt, eller sätta in dem på mitt Pay Pal eller bankkonto så skickar jag dem vidare till Claire på min födelsedag. (Kontakta mej för uppgifter: asa@forza.greynorth.net). Om du hellre vill donera direkt till Claire så går det såklart också bra. Hon har en crowdfundingsida hos Just Giving där du kan göra din donation.

Published by

Avatar photo

Åsa

I'm a passionate biker from Sweden. I love to travel, preferably on my motorcycle. Please let me know what you think of my blog! Post a comment or send an e-mail: asa@forza.greynorth.net

Comments: